Σε ελάχιστους δεν αρέσει το καρπούζι. Αυτό το λαχταριστό καλοκαιρινό φρούτο, είναι δυσεύρετο μετά τον Σεπτέμβριο, και αν υπάρχει είναι πανάκριβο! Υπάρχει όμως τρόπος να το συντηρήσουμε φρέσκο σαν τη μέρα που το μάζεψαν με την παρακάτω διαδικασία.
Σας δίνουμε τις οδηγίες με τις οποίες με τις οποίες θα μπορέσετε να διατηρήσετε μέχρι την Πρωτοχρονιά αυτό το υπέροχο φρούτο.
Επιλογή του κατάλληλου καρπουζιού
Εφαρμογή εξωτερικού προστατευτικού περιβλήματος
Η παρακάτω διαδικασία έχει την προέλευσή της από την Ινδία, όπου καλύπτουν το καρπούζι με παραφίνη ή κερί, για να μην οξειδώνεται και να μη χάνει την υγρασία του. Η διαδικασία έχει ως εξής:
Αποθήκευση
Αποθηκεύστε το καρπούζι με την παραφίνη σε σκοτεινό, στεγνό και δροσερό μέρος. Μπορείτε να το βάλετε μέσα σε ένα κουτί ή καφάσι, όπου θα έχετε απλώσει εφημερίδες ή άχυρα. Κρατήστε το μακριά από ζεστά σώματα και κατά καιρούς πρέπει να γυρνάτε μεριά το καρπούζι.
Πριν κόψετε το καρπούζι, καθαρίστε διεξοδικά από το κερί ή την παραφίνη και πλύντε το καλά. Αναμφίβολα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας το χειμώνα!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com