Ηλιος σφολιάτας και μερέντα, γλυκιά νοστιμιά σε 5 λεπτά!

Δημοσιεύτηκε στίς 27/01/2019

Πεντανόστιμο και πολύ γρήγορο!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη
  • 1 φλυτζάνι Nutella
  • γάλα
  • άχνη ζάχαρη για γεύση
Οδηγίες

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º.
2.Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε με Nutella, αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη.
3.Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.
4.Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά.
5.Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού, Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζυμη στα 8 και μετα στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε.
6.Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές. Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
7.Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρέστε την λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.
Ετοιμο για σερβίρισμα!

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές