Αν ΞΈΞλεις Ξ½Ξ± ΞΌΞ±Ξ³ΞµΞΉΟΞΟΞµΞΉΟ‚ ΞΞ½Ξ± σχετικά ΞµΟκολο ΞΊΞ±ΞΉ Ο€ΞΏΞ»Ο Ξ½Οστιμο Ξ³ΞΉΞ± το μεσημεΟΞΉΞ±Ξ½Ο Ξ® Ξ³ΞΉΞ± το Ξ²ΟαδινΟ, μποΟΞµΞ―Ο‚ Ξ½Ξ± δοκιμάσεις ΞΞ½Ξ± ΟΞΉΞ¶Οτο μανιταΟΞΉΟΞ½.
Υλικά που ΞΈΞ± Ο‡Οειαστείς:
320 Ξ³Ο. ΟΟΞ¶ΞΉ Ξ³ΞΉΞ± ΟΞΉΞ¶Οτο
300 Ξ³Ο, Ο†ΟΞσκα μανιτάΟΞΉΞ±
1 ΞΊΟΞµΞΌΞΌΟδι
1 λίτΟΞΏ Ξ¶Ο‰ΞΌΟ Ξ»Ξ±Ο‡Ξ±Ξ½ΞΉΞΊΟΞ½
1 ΞΊ.Οƒ. ελαιΟλαδο
αλάτι, πιπΞΟΞΉ
50 Ξ³Ο. Ο„ΟΞΉΞΌΞΌΞΞ½Ξ· παΟμεζάνα
Ο†ΟΞσκο Ξ²ΞΏΟτυΟΞΏ
5 κλαδάκια ΞΌΞ±ΟντανΟ
1 σκελίδα σκΟΟδο (Ο€ΟΞΏΞ±ΞΉΟετικά)
ΕκτΞλεση:
ΞΞ±ΞΈΞ¬Οισε καλά τα μανιτάΟΞΉΞ± ΞΊΞ±ΞΉ ΟΞΉΞ»ΟΞΊΞΏΟΠτα σε Ο†Ξτες. ΣυνΞχισε ΞΌΞµ το ΞΊΟΞµΞΌΞΌΟδι, τον ΞΌΞ±ΟΞ½Ο„Ξ±Ξ½Ο ΞΊΞ±ΞΉ το σκΟΟδο, Ξ±Ξ½ τελικά Ο€ΟοσθΞσεις στη συνταγή. Ξ–Ξστανε τον Ξ¶Ο‰ΞΌΟ Ξ»Ξ±Ο‡Ξ±Ξ½ΞΉΞΊΟΞ½ ΞΊΞ±ΞΉ διατήΟησΠτον ζεστΟ, ΞΌΞΉΞ±Ο‚ ΞΊΞ±ΞΉ ΞΈΞ± σου Ο‡Οειαστεί Οταν ετοιμάζεις το ΟΞΉΞ¶Οτο.
Σε ΞΌΞ―Ξ± κατσαΟΟλα Ο€ΟΟσθεσε το ελαιΟλαδο ΞΊΞ±ΞΉ ΞΌΟλις ζεσταθεί ΟΞ―ΞΎΞµ το ΟιλοκομμΞΞ½ΞΏ ΞΊΟΞµΞΌΞΌΟδι. ΞποΟΞµΞ―Ο‚ Ξ½Ξ± Ο€ΟοσθΞσεις ΞΊΞ±ΞΉ το σκΟΟδο. Ξ ΟΟσθεσε 2-3 κουταλιΞΟ‚ Ξ±Ο€Ο Ο„ΞΏΞ½ ΞΊΞ±Ο…Ο„Ο Ξ¶Ο‰ΞΌΟ ΞΊΞ±ΞΉ συνΞχισε Ξ½Ξ± τσιγαΟΞ―Ξ¶ΞµΞΉΟ‚ το ΞΊΟΞµΞΌΞΌΟδι Ξ³ΞΉΞ± άλλα 4-5 λεπτά. Στη συνΞχεια, ΟΞ―ΞΎΞµ στην κατσαΟΟλα τα μανιτάΟΞΉΞ±, ΞΌΞ―Ξ± κουταλιά Ξ±Ο€Ο Ο„ΞΏΞ½ ΞΌΞ±ΟΞ½Ο„Ξ±Ξ½Ο ΞΊΞ±ΞΉ λίγο αλάτι. ΞΞ±Ξ³ΞµΞ―ΟΞµΟΞµ τα υλικά Ξ³ΞΉΞ± 5 λεπτά σε ΞΌΞΟ„ΟΞΉΞ± φωτιά. Αν Ο‡Οειαστεί, Ο€ΟΟσθεσε λίγο παΟαπάνω ζωμΟ.
Ρίξε το ΟΟΞ¶ΞΉ ΞΊΞ±ΞΉ άφησΠτο Ξ½Ξ± ΟΞ·ΞΈΞµΞ― Ξ³ΞΉΞ± πεΟίπου 2 λεπτά Ο€ΟΞΉΞ½ Ο€ΟοσθΞσεις 2-3 κουταλιΞΟ‚ ΞΌΞµ κουτάλα Ξ±Ο€Ο Ο„ΞΏΞ½ ΞΊΞ±Ο…Ο„Ο Ξ¶Ο‰ΞΌΟ. Ξ¦ΟΟντισε Ξ½Ξ± Ο€ΟοσθΞτεις ζωμΟ, Οταν Ξ²Ξ»Ξπεις Οτι Ξχει σχεδΟΞ½ εξατμιστεί. Ανακάτευε Ο€ΞΏΞ»Ο ΞΊΞ±Ξ»Ξ¬ ΞΊΞ±ΞΉ Ξλεγξε το ΟΞΉΞ¶Οτο σου στα 15 πεΟίπου λεπτά. ΞΞ±Ξ»Ο ΞµΞ―Ξ½Ξ±ΞΉ Ξ½Ξ± ΞΊΟατάει λίγο το ΟΟΞ¶ΞΉ σου. ΞΟλις ΞµΞ―Ξ½Ξ±ΞΉ Ξτοιμο, αφαίΟεσε την κατσαΟΟλα Ξ±Ο€Ο Ο„ΞΏ μάτι, Ο€ΟΟσθεσε ΞΞ½Ξ± κομμάτι Ξ²ΞΏΟτυΟΞΏ, την Ο„ΟΞΉΞΌΞΌΞΞ½Ξ· παΟμεζάνα ΞΊΞ±ΞΉ Ξ±ΟΞΊΞµΟ„Ο Ο€ΞΉΟ€ΞΟΞΉ. ΑνακάτεΟΞµ Ο€ΞΏΞ»Ο ΞΊΞ±Ξ»Ξ¬ Ολα τα υλικά ΞΊΞ±ΞΉ Ο†ΟΟντισε το ΟΟΞ¶ΞΉ Ξ½Ξ± ΞΌΞ·Ξ½ Ξχει αποΟΟοφήσει Ολα τα Ο…Ξ³ΟΞ¬ του. Ξ£ΞΟΞ²ΞΉΟΞµ στα πιάτα ΞΊΞ±ΞΉ Ο€ΟΟσθεσε λίγη Ξ±ΞΊΟΞΌΞ· παΟμεζάνα.