Ακολουθεί η παρασκευή από το πιο νόστιμο επιδόρπιο του καλοκαιριού! Το παρακάτω κέικ δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά είναι και πολύ εύκολο. Χρειάζεστε μόνο μερικά δροσερά καλοκαιρινά φρούτα: ροδάκινα και βατόμουρα!
«Τεμπέλικο» κέικ με ροδάκινα και βατόμουρα!
Συστατικά:
Μείγμα για το κέικ:
Διαδικασία:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 23 επί 33 εκατοστών.
2. Τοποθετήστε τα ροδάκινα και τα βατόμουρα σε μια στρώση στο ταψί. Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό ροδάκινου και τη βανίλια πάνω από τα φρούτα. Ανακατέψτε.
3. Για το σπιτικό κίτρινο μιξ για κέικ: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι μαζί. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Εάν χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα για κέικ, απλά ρίξτε το περιεχόμενο του κουτιού πάνω από τα φρούτα.
4. Ρίξτε την κανέλα από πάνω και ανακατέψτε απαλά για να διανεμηθεί ομοιόμορφα.
5. Τελειώστε, ρίχνοντας τις φέτες από βούτυρο και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
6. Ψήστε το κέικ για 45 με 60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι η επιφάνεια να χρυσαφίσει. Σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com