Kατσικάκι στη γάστα για να για να γλύφετε και τα δάχτυλα σας!

Δημοσιεύτηκε στίς 24/04/2019

Επειδή δεν έχουμε όλοι την άνεση της σούβλας, σας έχω φοβερή συνταγή για κατσικάκι στη γάστα! Λιώνει το κρέας και φεύγει από το κόκκαλο με ένα «φου» !

Υλικά:

  • 1 κιλό σπάλα από κατσίκι ή αρνί
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε χοντρά κομμάτια
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2-3 κλωνάρια σέλινου
  • ελιές πράσινες Μεταγγιτσίου
  • ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πάστα σκόρδου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό

Εκτέλεση:

-Σε καυτό νερό, μπλανσάρουμε τα κομμάτια κρέατος για να καθαρίσει εντελώς. Πετάμε το νερό και καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ελαιόλαδο Μεταγγιτσίου.

-Τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και πρσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.

-Μόλις αρχίζουν να γυαλίζουν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, τις ελιές και τα μπαχαρικά μας.

-Σβήνουμε με το κρασί μας και μόλις κοχλάσει, αλλάζουμε σκεύος! Η ώρα της γάστρας έφτασε!

-Φουρνίζουμε για περίπου 1 ½ ώρα στους 160 βαθμούς, με σκεπασμένη τη γάστρα. Αφού περάσει η 1 ½ ώρα, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Κόστος: 12,00 ευρώ
  • Μερίδες : 4

Το κατσικάκι το προμηθευτήκαμε από το κρεοπωλείο του Παλιούρα.

Η τιμή του κατσικιού, φέτος θα είναι περίπου στα 10,00 ευρώ /κιλό.

Σερβίρετε το φαγητό σας με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα με μπόλικο άνηθο και φρέσκο κρεμμύδι.

Πρόταση οίνου: Κρασί ποικιλίας Ασύρτικο

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές