Συνταγή: H μους σοκολάτας που έχει κατακτήσει το Internet!

Δημοσιεύτηκε στίς 13/03/2018

Υλικά για 12 άτομα:
650 γρ. Τoblerone
4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
200γρ. ζαχαρωτά

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομματάκια τα 400 γρ. σοκολάτας Toblerone.
Χτυπάμε τα 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος.
Σε μπεν μαρί (ή στον φούρνο μικροκυμάτων) λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας,  μαζί με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα ζαχαρωτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσοχή: Αν λιώσουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων, για να μην καεί, θα πρέπει κάθε 30 δευτερόλεπτα να βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και να ανακατεύουμε.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα σύρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα δύο φλιτζάνια κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 μικρά μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. Toblerone.
Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο και πασπαλίζουμε κάθε μπολ με μια γενναία δόση θρυμματισμένης Toblerone.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές