Συνταγή για λικέρ βύσσινο!

Δημοσιεύτηκε στίς 25/02/2018

Υλικά:

1 κιλό βύσσινο

1 κιλό κονιάκ

700 γρ. ζάχαρη

1 μασούρι κανέλα

2-3 γαρίφαλα

Εκτέλεαη:

Πλένετε το βύσσινο, αφαιρείτε τα περισσότερα κοτσάνια και το αφήνετε στο σουρωτό να στραγγίξει.

Βάζετε το βύσσινο και τη ζάχαρη σε αλλεπάλληλες στρώσεις σε γυάλινο βάζο, κλείνετε καλά με το καπάκι και αφήνετε το βάζο στον ήλιο για 20 μέρες, ανακινώντας το 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα, χωρίς όμως να ανοίξετε το καπάκι.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το κονιάκ και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφήνετε το βάζο για άλλες 20 μέρες στον ήλιο, ανακινώντας το απαλά 2-3 φορές.

Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, κρατάτε μερικά βύσσινα με το κοτσάνι τους για το σερβίρισμα και σουρώνετε το λικέρ, περνώντας το από ένα σουρωτήρι του τσαγιού, που έχετε ντύσει με βαμβάκι.

Όσο πιο δυνατό είναι το κονιάκ που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο δυνατό θα γίνει το λικέρ.

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές