Φανταστικά τσουρεκάκια με μέλι και γιαούρτι σε δέκα λεπτά!

Δημοσιεύτηκε στίς 18/04/2019

Τα τσουρεκάκια έχουν την ονομασία´Lussebullar’ και αποτελούν  παραδοσιακή σουηδική νοστιμιά.  
Υλικά 

  • 1 κουταλιά ξερή ή 25γρ νωπή μαγιά ξερή ή φρέσκια 
  • ½ κουταλάκι  αλάτι 0,25γρ. ή ένα φακελάκι  σαφράν 
  • 60γρ βούτυρο 
  • 1 φλυτζάνι  γάλα 
  • 5 κουταλιές μέλι 
  • 5 κουταλιές γιαούρτι 
  • 4 φλυτζάνια ή 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 30 σταφίδες 
  • 1 κρόκο αυγού 

Εκτέλεση  
Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σε κορδόνια και κατόπιν τα τυλίγετε  σε σαλιγκαράκια. Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα! Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά. Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι.

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές