ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Χαλβάς γευστικός με σιμιγδάλι και πορτοκάλι

img

Υλικά συνταγής

  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκαλιού
  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 400 γρ.(2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 500 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Σιμιγδάλι χονδρό ΑΝΘΟΣ
  • 250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα κατσαρολάκι  βράζετε το χυμό πορτοκάλι, το νερό και τη ζάχαρη.
  • Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το Σιμιγδάλι με το ηλιέλαιο.
  • Προσθέτετε το σιρόπι και τα αποξηραμένα φρούτα  ανακατεύετε και φορμάρετε.