ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Συνταγή για παστίτσιο

img

Παστίτσιο από τη μαμά Γιώτα! Όλα τα μυστικά ξετυλίγονται μπροστά σου. Αν θέλεις δοκίμασε το!

Τι θα χρειαστείς

Μακαρόνια για παστίτσιο

½ κιλό τριμμένο τυρί της επιλογής σου (προτίμησε πικάντικο τυρί)

Για τον κιμά

Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι

Αλάτι και πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα γαρύφαλλο

1 κουτί ντοματοχυμός

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

3 αυγά ( Θα τα προσθέσεις χτυπημένα όταν θα βάλεις τον κιμά στο ταψί)

Για την μπεσαμέλ

6-7 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά βούτυρο

2 αυγά

1 λίτρο γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Πώς θα το φτιάξεις

Σε μια κατσαρόλα ρίξε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και ψιλόκοψε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια ρίξε το πιπέρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το τριμμένο γαρύφαλλο. Σοτάρισε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα αρώματα. Ρίξε τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σοταριστεί καλά και να πάρει όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Στην συνέχεια ρίξε τον χυμό ντομάτας και ανακάτεψε. Πρόσθεσε ένα ποτήρι νερό στον κιμά ή και περισσότερο εάν χρειαστεί. Άφησε τον κιμά να βράσει για 30-45 λεπτά. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσε τα μακαρόνια και ρίξε λίγο βούτυρο. Ανακίνησε την κατσαρόλα για να πάει το βούτυρο σε όλα τα μακαρόνια. Πρόσθεσε τα μακαρόνια σε ένα ταψί. Ρίξε μια στρώση τυρί πάνω από τα μακαρόνια. Πρόσθεσε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και πρόσθεσε άλλη μια στρώση τυρί. Χτύπα 3 αυγά και περιέχυσε πάνω από το κιμά. Τώρα το τελευταίο είναι η μπεσαμέλ. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το 1 λίτρο γάλα σε μέτρια θερμότητα. Έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε γρήγορα μέχρι να διαλυθεί στο γάλα. Μόλις διαλυθεί και αρχίσει να ζεσταίνεται το γάλα πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο, μια πρέζα μοσχοκάρυδο και μια πρέζα αλάτι. Ανακάτευε συνέχεια μέχρι να γίνει πηχτή η κρέμα. Ρίξε μέσα μια χούφτα τριμμένο τυρί και ανακάτεψε. Απέσυρε την κατσαρόλα από την φωτιά και πρόσθεσε τα 2 αυγά. Ανακάτεψε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη. Πρόσθεσε την μπεσαμέλ πάνω από την στρώση με τον κιμά. Τέλος πασπάλισε με τριμμένη φρυγανιά και άλλη μια χούφτα τυρί. Ψήσε για περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Σέρβιρε με την αγαπημένη σου σαλάτα και καλή απόλαυση!


ΠΗΓΗ: » joytv.gr