ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Μωσαϊκό μόκα με πτι μπερ

img

Ένα από τα πιο εύκολα και πιο εντυπωσιακά γλυκά σε χρόνο μηδέν!

Υλικά

  • 1 συσκευασία πτι μπερ Παπαδοπούλου
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 220 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας στιγμιάιος καφές
  • 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σπάμε μέσα στο μπολ με το με το προηγούμενο μείγμα τα πτι μπερ και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λικέρ, το κακάο και τον καφέ και ανακατεύουμε πάλι καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού λαδόκολλας.
  • Το τυλίγουμε σε μακρόστενο σχήμα ρολό και κλείνουμε καλά τις άκρες. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για περίπου 2-3 ώρες. Όταν παγώσει καλά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
  • *Το γλυκό το βάζετε τυλιγμένο στην κατάψυξη πάνω σε ένα μακρόστενο δισκάκι για να είναι πιο ίσιο και σταθερό


    ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr