ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Τηγανιτά κολοκυθάκια με παρμεζάνα που λιώνουν στο στόμα!

img

Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη διατροφική αξία των λαχανικών, σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουμε να πείσουμε τον εαυτό μας να καταναλώνουμε όσα πρέπει καθημερινά.

Όπως και να το κάνουμε δε μας «τραβάει» το ίδιο μια σαλάτα μπρόκολο και ένα λαχταριστό χάμπουργκερ. Η ενδιάμεση λύση είναι η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω και σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

Υλικά:

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές γάλα

Προετοιμασία:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους στους 220o Κελσίου και απλώστε σε μια κόλλα ψησίματος λίγο λάδι.
  • Βάλτε το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ξεχωριστό σκεύος.
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες (όσο πιο λεπτές τόσο πιο τραγανά θα γίνουν).
  • Βουτήξτε τα στο γάλα και τινάξτε (δε θέλουμε να στάζουν) και στη συνέχεια βάλτε τα στο μείγμα της παρμεζάνας για να καλυφθούν και από τις 2 πλευρές.
  • Απλώστε τα στο χαρτί ψησίματος και από πάνω ρίξτε το σκόρδο.
  • Ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

  • ΠΗΓΗ: » fanpage.gr